Новини

ФОРМА ЗА ТЪРСЕНЕ

СУНГУРЛАРЕ ПОСРЕЩНА ТРИФОН ЗАРЕЗАН С МНОГО НАСТРОЕНИЕ И ХУБАВО ВИНО

Сунгурларе отбеляза празника на лозарите, винарите и градинарите с богата програма. При огромен интерес премина конкурсът за най-добро вино, в който се включиха призводители от региона. На празника присъстваха много официални лица и дори гости от чужбина. Президентът Румен Радев изпрати поздравителен адрес на кмета Димитър Гавазов. Градоначалникът поздрави всички хора, които се бяха събрали в местността „Ичмята“, за да празнуват.

„На 14 февруари по древна традиция почитаме покровителя на лозарите и винопроизводителите. Честването на Трифон Зарезан води своето начало още от времената, когато по нашите земи са бродели племената на траките. Ароматното и силно вино произвеждано от тях билопрочуто по целия свят. Трифон Зарезан е един красив, но и обичан празник, който жителите на Сунгурларе ревниво пазят и пренасят през времето. Празник, съхранил любовта на сунгурларци към земята, дарила ни с прекрасно грозде и божествената напитка с аромат на вечност, плодове и слънце. Във всеки дом в общината и до днес се произвеждат ароматни вина и ракии с впечатляващи качества. Виното присъства на трапезите ни наравно с хляба на всеки празник. Гордеем се, че в община Сунгурларе се произвеждат вина, спечелили стотици конкурси и златни отличия. Нека свети Трифон Зарезан да закриля и умножава труда на всичко винопроизводители, да дарява плодородие и изобилие и да слави името ви като добри стопани и производители“, пожела кметът на Сунгурларе инж.Димитър Гавазов.


Сред официалните гостина празника бяха народните представители от ДПС Севим Али и Ешереф Ешереф,кметът на община Руен Ахмед Мехмед,Турхут Исмаил, който възстанови църквата „Св. Архангел Михаил“ в Сунгурларе, подполковник Данчо Мешлинков - началник на Военно окръжие Бургас, кметът на Котел Коста Каранашев и неговият зам.-кмет Румен Стоилов, кметът на Антоново Хайредин Мехмедов, председателят на фондацията „Творци на надеждата“ Микеле Санторелли, командирът на Флотилия бойни и спомагателни кораби флотилен адмирал Велко Велков, началникът на полицията в Сунгурларе Владимир Христов, директорът на местното училище Николай Русев, винопроизводители и представители на бизнеса.Заедно с кмета Димитър Гавазов гостите бяха посрещнати от зам.-кметовете на Сунгурларе Гергана Желязкова, Татяна Арнаудова, Хабибе Коджаисуф, и председателят на Общинския съвет в Сунгурларе Ружди Хаджен,

АДРЕС ЗА КОРЕСПОНДЕНЦИЯ:

8470 Сунгурларе, Бургас

ул.Георги Димитров - 2

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

ЗАСЕДАНИЯ НА ЖИВО